Monday, 29 July 2013

all star footballer minion version

sekarang ni watak minion dalam despicable me,dah mencipta satu fenomena. ha ni plak minion versi pemain  bola sepak antarabangsa. tak sampai sebulan lagi epl dh nk start, excited... :)

1.david beckham



2.cristiano ronaldo



3.bolotelli


4,jordi alba


5.neymar.


6.falcao



7.ronaldinho



8.frank ribery


9.david de gea



10.el sharawy



11.sergio ramos



12.petr cech


13.andrea pirlo.



14.ibrahimovic



15.kaka



16.fernando torres


17.ronaldo



18.benzema


19.gervinho.



20.gareth bale


top 5 fastest footballer

Kedudukan ini adalah berdasarkan sprint mereka semasa permainan dan masa terbaik mereka, ia telah dikeluarkan oleh FIFA. Percaya atau tidak Valencia adalah yang paling cepat!

1. Valencia 35.1Km/h


2. Gareth Bale 34.7Km/h


3. Lennon 33.8Km/h
4. Cristiano Ronaldo 33.6Km/h


5. Walcott 32.7 Km/h


Thursday, 25 July 2013

superbike artis malaysia

ni antara jentera-jentera kesayangan diorang. income diorang beriban-riban,so tak hairan lah diorang mampu nak pakai motor berkuasa tinggi ni.

1.nabil raja lawak.


2.jehan miskin




3.awie.




4.erra fazira.



5.linda onn.






6.aliff satar.



7.hairul azreen.



8.mamat sepah.




9.fizo omar.




10.ijoy












Tuesday, 23 July 2013

rare!!! pergaduhan badmninton.(video)

jarang sekali kita tengok perlawanan badminton mencetuskan pergaduhan.puncanya sedang disiasat. layan video ni dlu.



video

Thursday, 11 July 2013

video kehebatan bruce lee

Bruce Lee , dilahirkan di San Fransisco pada November 1940, anak seorang penyanyi opera terkenal China. Bruce berpindah ke Hong Kong apabila beliau tidak lama lagi menjadi bintang kanak-kanak dalam industri filem Timur berkembang. Filem pertama beliau dipanggil Kelahiran Manusia, filem terakhir yang belum siap pada masa yang kematiannya pada tahun 1973 telah dipanggil Game of Death. Bruce adalah seorang penyendiri dan sentiasa mendapat dirinya ke dalam pergaduhan, dengan minda ini dalam dia memandang ke arah Kung Fu sebagai satu cara untuk mendisiplinkan dirinya. The Yip terkenal Lelaki Bruce diajar kemahiran asas, tetapi ia tidak lama sebelum dia menguasai induk. Yip Lelaki telah diiktiraf sebagai salah satu daripada pihak berkuasa yang paling besar pada subjek Wing Chun satu cabang Seni Mempertahankan Diri Cina. Bruce menguasai ini sebelum maju ke gaya sendiri Jeet Kune Do.

macam-macam versi yang kita dengar kononnya bruce lee mati di tangan pesilat gayung iaitu allahyarham dato meor abdul rahman.
ni kisah bruce lee dan dato meor abdul rahman.

Dato’ Meor Rahman bersama saudaranya Dato’ Syed Ahmad Jamalullail sedang berada di dalam VIP room di lapangan terbang Hong Kong. Sedang mereka berbual-bual menanti penerbangan berikutnya mereka didatangi oleh seorang lelaki yang memaklumkan ada seseorang ingin bertemu Dato’ Meor Rahman. Dato’ Meor Rahman memberikan persetujuan. Tidak lama selepas itu beberapa orang lelaki memasuki VIP room. Salah seorang dari mereka bertanyakan kepada Dato Meor Rahman “Do you know me?”. Dato Meor Rahman merenung tajam kepada lelaki tersebut dan berkata, “Ya, I know you, you look like Bruce Lee”. Kata tersebut dijawab pantas oleh lelaki tersebut, “Yes, you are right, I am a great Bruce Lee”. Selepas berkata demikian, lelaki tersebut dengan angkuhnya mencabar Dato’ Meor Rahman untuk memperlihatkan kehebatan ilmu persilatan. Cabaran tersebut ditolak secara baik oleh Dato’ Meor Rahman dengan berkata “I come here not to fight, I want to see the world”. Namun tolakkan tersebut menyebabkan lelaki itu mengeluarkan kata-kata yang betul-betul mencabar maruah diri dan persilatan Dato Meor Rahman. Lelaki itu berkata,”I challenge you, if I lose, your martial art is the best, but if you lose…”. Mendengar kata-kata itu Dato’ Meor Rahman dengan pantas memintas kata lelaki itu dengan berkata,”How can I lose!”. Dengan berkata demikian Dato’ Meor Rahman bingkas bangun dari tempat duduknya dan terus berdiri menghadap lelaki tersebut. Lelaki tersebut tertawa dan memandang kearah Dato’ Meor Rahman sambil membuka bajunya. Dato’ Meor Rahman hanya tersenyum sinis melihat perlakuan lelaki tersebut, di dalam hatinya beliau berkata, “Huuh, cakap aje besaq, badan kecik aja”. Lelaki itu bertanya kepada Dato Meor Rahman,”Are you ready? Maka dijawab oleh Dato’ Meor rahman, “Ya, I am ready”. Lelaki tersebut berkata lagi “Then, show me your art” apabila beliau melihat Dato’ Meor Rahman hanya berdiri lurus. Dato’ Meor Rahman menjawab “This is my art, stand still is my art!” Mendengar jawapan tersebut lelaki itu terus menerjah dengan serangan kaki bertubi-tubi, namun semua serangan kaki tersebut ditangkis dan dibuang oleh Dato’ Meor Rahman. Lelaki itu tidak berpuas hati, beliau mendakwa semua kaedah tangkisan dan buangan yang dilakukan oleh Dato’ Meor rahman itu kaedah biasa yang juga wujud dalam ilmu bela dirinya. Dato’ Meor Rahman tersenyum sinis lagi, dalam hati beliau berkata “ Hang nak sangat ka ni, kurang ajaq punya XXXX, nak main-main dengan aku!” Selepas itu Dato Meor Rahman merapatkan telapak tangannya kemulut sambil membaca mentera hulubalang “-------------”. Melihatkan perlakuan Dato Meor Rahman itu lelaki tersebut tertawa lagi, dan berkata “That’s good, I really like it”. Dato’ Meor Rahman hanya tersenyum sinis dan menanti serangan dari lelaki tersebut dan berkata, “You really want to see the Malay art, come on”. Mendengarkan kata tersebut lelaki itu terus menyerang dengan pantas. Sepantas kilat Dato Meor Rahman bergerak dan melepaskan pukulan yang tepat mengenai hulu hati lelaki tersebut. Hasil dari pukulan yang dikenali sebagai Kipas Nandung tersebut lelaki itu melambung dan terhempas ke lantai. Lelaki itu terjelepok dan tidak bermaya lagi. Melihat keadaan tersebut, rakannya yang lain segera mengangkat dan membawa keluar lelaki itu keluar dari bilik VIP tersebut. 

ni antara video bruce lee.
video


Wednesday, 10 July 2013

Seni tali pita kaset.(kreatif)

kalau yang lahir pada 80 an ke bawah pasti pernah jumpa dengan kaset untuk dengar lagu. sekarang ni payah nak jumpa sebab dh pkai cd,smpan dlm pendrive.ade seorang pengkarya ni dia buat potret menggunakan tali pita kaset. tersangat la kreatif.



bob marley



robert smith kumpulan the cure



michael jackson



kurt cobain,kumpulan nirvana



jimi hendrix



lenny kravitz,kawan pengkarya.



bob dylan



ian astbury kumpulanthe cult

kreatif kan,,,,
artis tersebut ialah erika iris simmons ,idea mmbuat karya ini muncul ketika dia menjadi seorang pelayan di hard rock hotel di orlando.ketika itu biliknya banyak longgokan pita kaset koleksinya berada di atas kanvas,sehinggalah dia mendapat ilham untuk membuat karya seni yang kreatif dari pita kaset.

Tuesday, 9 July 2013

Alhamdulillah ulama tersohor negara di layan seperti VVIP (VIDEO)

sape tak kenal dengan uai,orang ramai berebut nak bersalam dengan beliau. Beliau dibawa menaiki bmw. Yang membanggakan kebanyakan orang muda. kalah artis ,menteri menteri pun orang tak layan camni. layan video ni....



video



Monday, 8 July 2013

RUNNING MAN VERSI MALAYSIA

Running man ni dh mencetuskan fenomena kat malaysia ni. running man ni satu gameshow tv korea yang menyeronokkan ,kelakar dan lain daripada lain .setiap minggu gameshow ini memaparkan berlainan tema contohnya seperti avengers,james bond,mission impossible dam banyak lagi la.setiap minggu juga diorang akan menjemput selebriti dari negara diorang.antara yang pernah dijemput  snsd,bigbang.park ji sung dan jackie chan juga pernah dijemput!!!!
ni antara anggota tetap running man



ahaaa ini plak pendapat aku klau running man versi malaysia diadakan...antara selebriti malaysia yang terpilih..

ji suk jin                                                                            azhar sulaiman
                                                                                        



lee kwang soo                                                                    nabil
                      


kim jong kook                                                                    aaron aziz

             

song ji hyo                                                                       nora danish
                                     

haha                                                                               zizan
                                                    

kang gary                                                                        johan

                                    

jae suk                                                                              aznil

                      

ahha ni skdar suka2 je...sape ada pendapat lain boleh komen kat bwh ye......